Nyheter

Hippson - Artiklar

Böter för Swede Horse – ändrade överdomarens beslut

Under årets Breeders Trophy diskvalificerades en femårig häst då den, enligt överdomarens bedömning, reds på ett regelvidrigt bett. Ett beslut som tävlingsledningen ändrade. Efter disciplinnämndens granskning döms arrangören Swede Horse till böter om 25 000 kronor för tilltaget.

Spånbrist i Sverige: ”Det går inte att tillgodose alla för hela vintern”

Efter torkan och bränderna i somras har Sverige drabbats av spånbrist. Det blir högt tryck på leverantörerna när hästägare väljer spån före andra alternativ.

Studie: ”Begränsad huvud- och halsposition påverkar rörelsemönstret”

Hästens form har länge varit ett omdebatterat ämne. För att få veta mer om hur den faktiskt påverkar hästen har man i ett omfattande forskningsprojekt tittat närmare på skritten.Ridsport

Utbildning för domare och överdomare

Under mars månad är det utbildning för domare och överdomare i voltige. Här hittar du mer information och länk till anmälan. 

Banbyggnadsträff och tränarfortbildning fälttävlan

Svensk fälttävlans banbyggnadsträff 2019 arrangeras den 2-3 mars i Örserum. Träffen är även fortbildningskurs för banbyggare, tekniska delegater, överdomare och tränare (lördagen) inom fälttävlan.

Minna Telde sjua i küren på Olympia

Världscupen i dressyr, FEI Dressage World Cup, inleder traditionsenligt julveckan på Olympia i London. Minna Telde och Isac försvarar de svenska färgerna och det blev en sjundeplats i tisdagens Grand Prix Kür..
Bukefalos - Senaste blogginläggen