Hästmassör

Hästmassage är idag ett välkänt begrepp. Vi blir alltmer medvetna om fördelarna med friskvård, inte bara för oss själva utan också för våra fyrbenta vänner. Som hästmassör lär du dig att tidigt upptäcka muskelspänningar som kan berätta om problem i hästens rörelseapparat. Att jobba som hästmassör kan vara ett slitsamt yrke speciellt om man inte lär sig att stå rätt och ta hand om sig själv. De flesta hästmassörer jobbar idag som egenföretagare.

Medellön: 22.500 kr/månad

hästmassage

Framtid

Framtiden ser ljus ut för yrket hästmassör. Sverige har näst flest hästar per invånare i hela europa samtidigt som fler och fler upptäcker fördelarna med friskvård för sina hästar. Dessutom finns det många användningsområden för hästmassage.


Krav

För att jobba som hästmassör krävs en riktig och godkänd utbildning. Man bör ha ett stort intresse för hästar och god hästvana.


Utbildning

Utbildning till hästmassör finns idag på b.la Axelssons Gymnastiska Institut, Utbildningscentrum för professionell häst, hund och humanvård (UPH), KomplementärMedicinska Högskolan i Malmö.

Catering Kungälv