Nyheter

Hippson - Artiklar

Evelina Toveks lag tvåa i semifinalen – i final i penningstinna ”Prague playoffs”

I helgen rids Global Champions Leagues nya, penningstinna superfinal i Prag. Peder Fredricsons lag slogs ut redan på torsdagen men Evelina Toveks Scandinavian Vikings är fortfarande med. I fredagens semifinal slutade de tvåa.

Cornelissens godkända hingst Approved har dött

Adelinde Cornelissens fyraåriga hingst Approved har gått bort. Hingsten, efter Aquido – Jazz, var godkänd i Oldenburgförbundet.

19 miljoner kronor till svensk hästforskning

Stiftelsen hästforskning (SHF) har fördelat 19 miljoner kronor i forskningsanslag. Det är åtta nya och 15 pågående forskningsprojekt som får pengarna. Bland annat handlar det forskning om hästvälfärd, fång och parasitkontroll.Ridsport

Evelinas Tovek till lagfinal i Prag

Evelina Tovek gjorde en fin runda i semifinalen av Champions League på fredagskvällen. Inom tiden och med bara ett nedslag hjälpte hon sitt lag Scandinavian Vikings att kvala till söndagens final.

Svenska reiningframgångar i USA

Felix Larsson, 20 år och young rider, hemmahörande i stall Skäggetorp i Taxinge strax söder om Stockholm gjorde nyligen en fantastisk bedrift på en av världens största tävlingar i sportens hemland USA – NRHA Reining Futurity (tävling för unga hästar).

Ridsporten engagerar sig i Musikhjälpen

Årets Musikhjälpen har temat "Alla har rätt att funka olika", och traditionsenligt bidrar ridsporten med flera initiativ för att samla in pengar.
Bukefalos - Senaste blogginläggen